Site pictogram wooncoaching.nl

Hoe krijg jij de kinderkamer compleet?

Tegenwoordig verhuizen we steeds meer. Met de opkomst van het internet worden veel banen flexibeler waardoor reizen of verhuizen steeds normaler is geworden. Denk maar eens aan de banenmarkt waar je nu gescout kan worden voor een baan in Duitsland terwijl je werkzaam bent in Zeeland. De drempel is bijna verdwenen in de banenmarkt en dit kan tot gevolg hebben dat jij binnenkort gaat verhuizen. Met je gezin verhuizen kan veel tijd kosten en vaak vragen ouders zich af wat voor impact dit heeft op het kind. Je kind is een intelligent wezen en door de juiste omstandigheden aan te bieden kan hij of zij op een veilige manier wennen aan de situatie. Het hebben van een eigen plek kan je kind de ruimte geven voor een eigen plek ondanks de verhuizing. Een kinderkamer compleet biedt deze mogelijkheid aan je kind. 

Waarom een kinderkamer? 

Een kinderkamer biedt je dochter een plek waar ze haar eigen prinses kan creëren. De inspiratie van je kind zijn de fundamenten van de opvoeding. Op een intieme kinderkamer kan een kind de emoties van het leven aangaan. Er zal worden gelachen op de meubels maar ook gehuild in bed. Tijdens de jeugd van een kind zal die vele soorten emoties meemaken en daarom moet er een plek zijn voor je kind waar die zichzelf kan zijn. Deze emotionele reis wordt vaak ook bewandeld met een broertje of zusje. Je hoort steeds vaker dat kinderen met een aparte kamer opgroeien echter is al vaak bewezen dat het delen van je kinderkamer met je broer of zus veel voordelen heeft. 

Delen met je broer of zus? 

Vaak zullen kinderen zomaar te horen krijgen dat ze een nieuw familielid krijgen. De kinderkamer die compleet was zal echter moeten aangepast worden voor de nieuwe aanwinst. Het verdelen van de kinderkamer is een uitdaging maar er hangen ook een aantal pluspunten aan. Het laten delen van de kinderkamer zorgt voor een betere onderlinge band die connecties voor het leven kunnen maken. Dit geeft een goede basis voor de communicatieve vaardigheden die hier ook van profiteren. Door je kind al vroeg te laten omgaan met problemen zoals het delen van speelgoed of goedmaken na een ruzie groeit het empathisch vermogen en leidt dit tot een verdere ontwikkeling van je kind. Je bouwt een soort weerstand op waarbij het kind zelf leert te relativeren. Neem als voorbeeld de nachtrust van een kind. Wanneer je samen slaapt als broer of zus leer je op vroege leeftijd al omgaan met geluid en licht in de slaapkamer in tegenstelling tot een niet gedeelde kamer waarbij de omstandigheden altijd naar wens zijn. Door tegenstand te bieden bij de opvoeding van je kind leert die op vroegere leeftijd om te gaan met problematiek. Een kinderkamer die compleet is zal dus een plek moeten bieden waar je dochter zichzelf ontwikkeld aan de hand van de ervaringen in haar leven. Stel dat een nieuw familielid erbij komt zal dit dus ook bijdragen aan het empathisch vermogen indien ze slapen in dezelfde kamer. 

Mobiele versie afsluiten