Site pictogram wooncoaching.nl

Voorbeeld van een samenlevingscontract

Als je gaat samenwonen denk je misschien niet meteen aan een samenlevingscontract. Een samenlevingscontract samen laten stellen heeft veel voordelen. Het kan namelijk voor zowel ongehuwde stellen met kinderen als stellen zonder kinderen veel belastingvoordeel opleveren. Het geeft ook rechtsgeldige oplossingen wanneer je besluit uit elkaar te gaan of wanneer je partner of jou iets overkomt. Als je snel en voordelig een contract wilt opstellen dan kun je een samenlevingscontract online invullen. Hierdoor bespaar je werk voor een notaris, omdat je al vragen kan beantwoorden en het contract kan invullen eer je naar de notaris gaat om het te laten tekenen. In sommige gevallen kun je dit niet online doorlopen en zal je direct met een notaris moeten afspreken.

Voorbeeld van een samenlevingscontract

Als je een samenlevingscontract online invult dan bespaart het je tijd en daarmee ook kosten door zelf al voorwerk te doen. Je hoeft dan enkel nog met een notaris af te spreken voor een handtekening.

Ben je er nog niet over uit of je het samenlevingscontract wilt opstellen? Neem dan een kijkje in het voorbeeld zodat je kunt zien over welke zaken je afspraken maakt in het contract.

Belang van een samenlevingscontract         

Een samenlevingscontract wordt samengesteld om de belangen van jou en van jouw partner en eventuele kinderen te behartigen. Het zorgt ervoor dat je alles hebt vastgelegd wanneer een situatie zich voordoet waarbij je uit elkaar gaat. Daarnaast kan een samenlevingscontract voor financieel voordeel zorgen. Je kunt namelijk gebruik maken van belastingvoordelen zoals hypotheekaftrek en partnerpensioen. Wat in het contract komt te staan is dus afhankelijk van jullie situatie.

Samenlevingscontract online vinden

Het samenstellen van een samenlevingscontract is dus afhankelijk van jullie situatie en wensen. In het samenlevingscontract kun je alles verwerken zoals huiselijke bezittingen, bankrekeningen en vermogen, schulden, de lastenverdeling en pensioenregelingen. Je kunt vastleggen wat hiermee moet gebeuren in bepaalde situaties, zoals bij een relatiebeëindiging. Je kunt afzonderlijk per situatie vastleggen wat geregeld moet worden. Bedenk bij alle punten dat hoe meer gedetailleerd je het contract maakt, des te fijner dit kan zijn in situaties zoals het beëindigen van een relatie en overlijden. Hier hoef je niet zelf over na te denken, dat doe je samen met de notaris naar aanleiding van een voorbeeld van een samenlevingscontract, of nadat je diverse vragen voor het samenlevingscontract online al hebt ingevuld.

Mobiele versie afsluiten